AMERİKA COPERNICUS MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA EVRENSEL KOLEJ’DEN BÜ...
Önyükleme

Evrensel Kolej Duyuru Detay

Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışması, öğrencilerin orijinal matematik problemlerini üreterek, özgün ve orijinal soruların cazibesine kapılarak, kafalarını kurcalayan soruların peşinden gitme ve  problem çözme becerisinin kazandırılmasına dayalı bir yarışmadır. Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışmasında öğrenciler öncelikle bireysel olarak çevrimiçi sınava girerler. Bu sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğrenciler yüz yüze Final Sınavına girmektedirler.

Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışmasına, yarışmaya 3. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenciler katılabilir. İlk aşama 26 Mart 2023'te çevrimiçi ve Türkçe olarak yapılmıştır. Global Final aşaması New York - ABD'de yapılacak ve finale katılım hakkı için en az %40 başarı gerekmektedir. İlk aşamadan %40 başarı gösteren öğrenciler Global Finallere katılmaya hak kazanmıştır. 6 gün sürecek New York final programında New York City – Harvard ve MIT Kampüsleri - Boston – Washington DC – Niagara Falls turu gerçekleştirilerek yarışma tamamlanacak.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Amerika Copernicus Matematik Olimpiyatlarında 5 GÜMÜŞ 4 BRONZ MADALYA  kazanarak büyük başarı yakaladılar. Bu başarıyı yakalayan öğrenciler New York - ABD'de yapılacak finale katılım hakkı kazanmışlardır.

5 GÜMÜŞ 4 BRONZ MADALYA KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ

ADI

SOYADI

Okulu ve Sınıfı

DERECESİ

ABDULLATİF HAMZA

ÖZTEK

8

GÜMÜŞ MADALYA  

UMUT EGE

KOÇ

9

GÜMÜŞ MADALYA 

AHMET ERHAN

AVCI

10

GÜMÜŞ MADALYA  

BERRİN

AVCI

5

GÜMÜŞ MADALYA  

ASLAN ATEŞ

BAŞAR

5

BRONZ MADALYA  

NEHİR ECE

KOÇ

6

BRONZ MADALYA  

DİLAY

GEDİK

11

BRONZ MADALYA 

DEFNE

KARAAHMETOĞLU

6

BRONZ MADALYA  

Özel Evrensel Eğitim Kurumlarında öğrencilerimiz sayısal düşünme, problem çözme stratejilerini öğrenme, problem çözme, mantık yürütme gibi matematiğin içinde var olan elemanları, yaşıtları ile eğlenceli bir ortamda geliştirerek büyük başarı yakalamakta ve Evrensel Eğitim Kurumlarının gururu olmaktadırlar. Uluslararası düzenlenen bu yarışmada gösterdikleri üstün başarıdan dolayı dereceye giren öğrencileri Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Cavit GÜRSOY, Genel Müdürü Semra BÜYÜKAĞAOĞLU ve Proje Koordinatörü Bülent IŞIK kazandıkları üstün başarılardan dolayı kutladılar.


Paylaş:

Etiketler: evrensel kolej, copernicus